Основні правила зберігання їжі.
Основні правила зберігання їжі.
У зв’язку з відсутністю електроенергії, віяловими відключеннями треба серйозно поставитись до умов приготування, зберігання харчових продуктів та готових страв!
З метою профілактики та попередження захворювань на гострі кишкові інфекції, рекомендую Вам дотримуватись основних правил зберігання їжі вдома в умовах вимкнення електроенергії.
1.Стежте за температурою в холодильнику та морозильній камері. У холодильнику має бути температура 4°С або нижче. У морозильній камері- 0°С або нижче. Однак навіть за умов відсутності електрики холодильник ще кілька годин після відключення зберігатиме холод. Намагайтеся якомога менше відчиняти дверцята. Спершу з’їжте продукти, які швидко псуються.
2.Якщо на вулиці низька температура, їжу можна тримати надворі.
3.Ніколи не пробуйте їжу на смак, щоби перевірити її безпечність.
4.Їжу, що швидко псується, купуйте маленькими порціями.
5.Якщо у вас в запасах залишився шматок м’яса чи риба, краще зготувати його (за умови, що у вас газова плита або є альтернативні методи для приготування їжі, наприклад, мангал у дворі). А якщо ви хвилюєтесь, що не встигнете з’їсти, розділіть страву із кимось, наприклад, із сусідами, волонтерами, потребуючими.
6.Ви можете безпечно повторно заморозити або приготувати заморожені продукти, які все ще містять льодові кристали або мають температуру 4°С або нижче.
Консультує Галина Богданівна Васік, головний
спеціаліст Старосамбірського відділу Самбірського
районного управління Головного управління
Держпродспоживслужби у Львівській області.
Коментарі:
Ваш коментар може бути першим :)