10 річниця трагічних подій на Майдані

Дата: 20.02.2024 09:24
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

10 років тому Майдан Незалежності об'єднав десятки тисяч українців з різних областей, районів, які пліч-о-пліч до кінця боролися за єдність, незалежність і справедливість.

20 лютого 2014 року ‒ найкривавіший день подій на Майдані у Києві, які отримали назву Революція гідності. Не зважаючи на оголошене перемир’я, сутички у ніч з 19 на 20 лютого між протестувальниками і озброєними спецпризначенцями продовжувались. Беркутівці намагалися прорватися на Майдан.

20 лютого на Майдані в Києві до 14-ї години число загиблих досягло 35 осіб, а о 17-й повідомлялося про 60 загиблих. Офіційно званням Героїв Небесної сотні посмертно удостоїли 107 учасників Майдану. Вони загинули у відчайдушній боротьбі за ідеали демократії та європейське майбутнє України.

До Героїв Небесної Сотні належать люди різних національностей, віросповідання, освіти, віку. Серед них громадяни України, Білорусі та Грузії. Наймолодшому Назарію Войтовичу – було 17 років, найстаршому Іванові Наконечному – 82 роки. Зі 107 Героїв Небесної Сотні – три жінки: Антоніна Дворянець, Ольга Бура та Людмила Шеремет.

Українці – мужні сини і дочки , і сьогодні виборюють своє право на життя у вільній, незалежній Україні, віддаючи найцінніше – життя!

…Не зрадьмо волі й мрій своїх,
Господнього не зрадьмо плану.
Бо нас із неба проклянуть
Навіки ангели Майдану.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано