ЗВІТ відділу архітектури,земельних відносин,екології та управління комунальним майном Добромильської міської ради за 2023 рік

Дата: 19.01.2024 10:29
Кількість переглядів: 118

 

ЗВІТ

відділу архітектури,земельних відносин,екології  та управління комунальним майном Добромильської міської ради за 2023 рік

Відповідно до штатного розпису відділ архітектури, земельних відносин,екології  та управління комунальним майном з  складається з 5 працівників.

 До повноважень відділу відносяться завдання щодо реалізації державної політики  у  сфері земельних відносин, прийняття участі у розробці проектів рішень  на сесії міської ради та виконкому в межах наданих відділу повноважень.

 В своїй діяльності відділ безпосередньо  керується Конституцією України, Земельним кодексом України та іншими  законами України, постановами Верховної Ради України, розпорядженнями Кабінету Міністрів України, рішеннями, дорученнями і розпорядженнями міської ради, положенням про відділ з архітектури, земельних відносин,екології  та управління комунальним майном .

 За період з 01.01.2023 року  по 31.12.2023 року на розгляд відділу архітектури,земельних відносин,екології  та управління комунальним майно надійшло та було опрацьовано   904 звернення від фізичних та   юридичних осіб. 

   В процесі опрацювання даних звернення були підготовлені та винесені на розгляд комісії по врегулюванні земельних відносин з подальшим винесенням на затвердження сесією слідуючі  проекти рішень :

 

  • Розглянуто 305 звернень  про  затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для передачі у власність для обслуговування житлового будинку господарських будівель  і споруд на загальну площу -56,03 га;
  • Сесією Добромильської міської ради  винесено 284 рішення про надання дозволу на виготовлення технічної  документації  щодо встановлення меж земельної ділянки (паю) в натурі(на місцевості) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва ;
  • Прийнято 299 рішень  про затвердження технічних  документацій щодо встановлення меж земельної ділянки (паю)в натурі (на місцевості) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва загальною площею-299 га ;

 

  - виготовлені нові нормативні грошові оцінки  по с.П’ятниця, Рожеве, Передільниця, Підмостичі, Нижанковичі, Трушевичі.

 

- виготовлені  технічні паспорти ,право власності  на  будівлі  комунальної власності, зокрема - школа мистецтв м.Добромиль, автошкола, терапевтичне відділення міської лікарні, котельню;

 

 - підготовлено    документацію для передачі в оренду шляхом проведення аукціонів земель  сільськогосподарського призначення  на                  загальну площу 53,1151 га;

 

- підготовлено документацію та прийнято сесією Добромильської міської ради рішення про надання дозволів на проведення підготовки матеріалів для здійснення продажу земельних ділянок несільськогосподарського  призначення  шляхом проведення аукціонів. В результаті чого до бюджету міської  ради  надійшло коштів  в сумі  3647 178 ,17 грн. 

 

- виготовлено документацію та передано  на продаж шляхом проведення аукціону  нежитлову будівлю - автобусну станцію м.Добромиль та колишній дитячий садок в с.Міженець.

 

 Протягом 2023 року поступило 1183 049,20 грн. від оренди  земельних ділянок  з фізичних осіб,земельного податку з фізичних осіб в сумі 530 806, 65 грн., оренди землі з юридичних осіб   в сумі-5332 526,22 грн. та земельного податку з юридичних осіб  у сумі-1 747 738,00 грн.

З метою передачі в оренду юридичним  та  фізичним особам невитребуваних або належним чином неуспадкованих земельних часток паїв, які перебувають в управлінні  міської ради  ради:

 

- прийнято рішення  про надання дозволів на розробку технічних документацій із землеустрою загальною площею  61,6426 га.

 

Відділ здійснює повноваження щодо присвоєння в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва поштових адрес об’єктам будівництва та об’єктам комунального майна.Згідно рішень виконавчого комітету  внесено нових 19 адрес.

 

Протягом 2023 року заключено 137 договорів оренди земельних ділянок з фізичними особами,89 договорів з юридичними особами та 65 договорів на  оренду не витребуваних  нерозподілених земельних часток(паїв).

             Видано протягом звітного року  148 довідок для  громадян  для           переоформлення спадщини  на земельні частки (паї).

  

Відділом архітектури, земельних відносин, екології  та управління комунальним майном   ведеться робота  по підготовці матеріалів по виготовленні історико - архітектурного опорного плану м.Добромиль.

  Підготовлено відділом 43 викопіювання та ситуаційних схем з чергових карт, генеральних планів  території Добромильської міської ради.

З метою наповнення місцевого бюджету на недопущення втрат коштів ,що надходять у вигляді земельного податку та орендної плати,проведена робота,пов’язана з оновленням та звірянням списків фізичних та юридичних осіб,що мають  у власності чи користуванні земельні ділянки на території Добромильської міської ради.Також постійно ведеться робота по приведенню договорів оренди у відповідність до вимог чинного законодавства.

Ведуться роботи щодо виготовлення правовстановлюючих документів (формування та присвоєння кадастрових номерів) на земельні ділянки на яких розміщені об’єкти нерухомого майна комунальної власності.

 Відповідно до вимог чинного законодавства, відділом надаються щомісячні, щоквартальні та річні звіти.

Здійснюються виїзди на місцевість з метою врегулювання земельних спорів та скарг.

 

 

 

Начальник відділу                                   Галина ЗАВАДСЬКА

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано