ПРОТОКОЛ № 4 засідання постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва Добромильської міської ради

Дата: 28.06.2023 15:00
Кількість переглядів: 86

Фото без опису

 

ПРОТОКОЛ № 4

засідання постійної комісії з питань фінансів,

бюджету, планування соціально-економічного розвитку,

інвестицій та міжнародного співробітництва

Добромильської міської ради

27.06.2023 р.

м. Добромиль

 

Присутні:

  • Постійна комісія з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва :

Голова комісії: І.С. Баген

Секретар комісії: О.І.Гельжинська

Члени комісії:  М.Е. Хадай

Порядок денний:

  1. Про встановлення місцевих податків та зборів у Добромильській міській раді на 2024 рік.

Доповідає: голова комісії Баген І.С.

  1. Про внесення змін до бюджету Добромильської міської територіальної громади на 2023 рік.

Доповідає начальник фінансового відділу Городиська О.М.

  1. Про внесення змін до бюджету Добромильської міської територіальної громади на 2023 рік. (Співфінансування оснащення кабінета «Захист України»)

Доповідає начальник фінансового відділу Городиська О.М.

  1. Про  затвердження рішення «Про затвердження цільових програм та Положень на 2023 рік» у новій редакції

Доповідає начальник фінансового відділу Городиська О.М.

 

1.Слухали:

Голову комісії І.С. Баген стосовно прийняття рішень про встановлення місцевих податків та зборів в Добромильській міській раді на 2024 рік, а саме :

-    Про   встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на 2024 рік

-    Про встановлення місцевих податків таких як транспортний податок,єдиний податок ,акцизний збір ,туристичний збір ,збір за паркування транспортних засобів. Затвердити положення про транспортний податок на території Добромильської міської  ради ,положення про  єдиний податок на території Добромильської міської ради, положення про акцизний  збір на території Добромильської міської рад , положення про збір  за паркування транспортних засобів на території Добромильської міської ради та положення про туристичний збір на території Добромильської міської ради. Встановити перелік податкових агентів , які надають послуги з туристичного збору в м. Добромиль .

-    Про   встановлення ставок земельного податку та надання пільг зі сплати земельного податку на  2024 р.на території Добромильської міської ради.

-     Про встановлення розміру відрахувань  до бюджету частини чистого прибутку (доходу) комунальними  підприємствами .

-    Про звільнення КП МВУЖКГ м. Добромиль від сплати податку за землю, податку на нерухоме майно та податку в частині чистого прибутку на  2024 рік

Обговоривши питання,

Вирішили питання про встановлення місцевих податків та зборів в Добромильській міській раді на 2024 рік погодити та винести на розгляд сесії міської ради.

 

Голосування:

За –

Проти –

Утримались –

 

2. Слухали:

Начальника фінансового відділу Городиська О.М. стосовно прийняття рішень про внесення змін до бюджету Добромильської міської територіальної громади на 2023 рік, а саме:

Збільшити дохідну частину місцевого бюджету в сумі 5 594 000 грн. де

Кошти загального фонду бюджету:

  • 5000 грн. кошти іншої субвенції з обласного бюджету на реалізацію комплексної програми посилення державотворчої консолідаційної ролі української мови у Львівській області на 2023-2026 роки (Проєкт знай своє! В музеях обласного підпорядкування(на квитки))
  • 2700 000 грн. кошти від перевиконання дохідної частини місцевого бюджету відповідно до висновку фінансового відділу Добромильської міської ради № 39 від 20.06.23р. ( податок на доходи фізичних осіб 1176000грн., ПДФО з грошового забезпечення військовослужбовців 400000 грн.,Рентна плата за використання лісових ресурсів 100000 грн., Акциз на пальне 30000 грн., Акциз на тютюнові вироби та алкоголь 70000 грн., податок на нерухоме майно відмінне від зем.ділянки фіз.особи житлова нерухомість 100000 грн. та нежитлова нерухомість 60000  грн., Орендна плата з юридичних 100000 грн., Земельний податок з фізичних 80000 грн., Єдиний податок з фізичних 500000 грн., плата за встановлення земельного сервітуту 13000 грн., інші надходження 71000 грн.

Кошти спеціального фонду :   

  • 1 500 000 грн кошти іншої субвенції з обласного бюджету на реалізацію проекту «Капітальний ремонт котельні та зовнішньої теплової мережі КНП Добромильської міської ради "Добромильська районна лікарня" за адресою: вул.Міцкевича,13 в м.Добромиль Самбірського району Львівської області»
  • 879 007 грн. Кошти від відчуження майна, що перебуває в комунальній власності
  • 509 993 грн. Кошти від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що перебувають у комунальній власності.

Відповідно внести зміни у видаткову частину бюджету Добромильської міської ради, а саме кошти від перевиконання дохідної частини спеціального фонду спрямувати на реалізацію проекту «Капітальний ремонт  будівлі з впровадженням заходів з енергозбереження за адресою пл. Ринок, 4 в м.Добромиль Самбірського району Львівської оласті», кошти від перевиконання дохідної частини :

-на видатки по заробітній платі, 

-на навчання членів МПО в АРЗ СП управління ДСНС України у Льв.обл.

-на виготовлення технічних паспортів на нежитлові приміщення(школи, лікарня, очисні споруди)

-на відшкодування різниці в тарифах з водопостачання відповідно до листа КП МВУ ЖКГ м.Добромиль № 68 від 13.06.23р.

-на історико архітектурний опорний план міста Добромиль з визначенням меж і режимів використання історичного ареалу та зон охорони пам’яток (2 частини).

- на програму  безкоштовного забезпечення інвалідів, дітей-інвалідів технічними засобами та виробами медичного призначення для використання в побутових умовах  на 2023 рік. відповідно до листа КНП ДМР Добромильської районної лікарні.

- на програму формування податкової культури та поліпшення сервісу обслуговування платників податків у Добромильській територіальній громаді на 2022-2025 роки

- на програму (ПОГ) матеріальної підтримки відділення №1 Самбірського районного відділу поліції  ГУНП у Львівській області в питаннях забезпечення охорони громадського порядку, профілактики правопорушень, законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян на 2023 рік

- на виконання проекту «капітальний ремонт Народного дому в с.Міженець Самбірського району Львівської області»

Також провести коригування видаткової частини бюджету відділу освіти культури спорту та туризму відповідно до поданого листа №04-06/131 від 12.06.2023 року, для забезпечення якісної роботи головного розпорядника та не допущення кредиторської заборгованості кошти з КПКВК 0611021 КЕКВ 2230  в сумі 500 000 грн. зменшити та відповідно збільшити на відповідні функції для закупівлі палива, вугілля, термістора, датчика протоку, насоса, гальмівних колодок та інше, а також для оплати послуг з організації повірки приладів обліку адміністрування програмного забезпечення, ремонту шкільних автобусів, а також на оплату ПКД проекту «Капітальний ремонт будівлі ЗЗСО І-ІІІ ступенів по вул. Костюшко 24 в смт. Нижанковичі Добромильської міської ради Самбірського району Львівської області» .

 

Обговоривши питання,

Вирішили питання про внесення змін до бюджету Добромильської міської територіальної громади на 2023 рік погодити та винести на розгляд сесії міської ради.

 

Голосування:

За –

Проти –

Утримались –

 

  1. Слухали:

Начальника фінансового відділу Городиська О.М. стосовно прийняття рішень про внесення змін до бюджету Добромильської міської територіальної громади на 2023 рік Співфінансування оснащення кабінета «Захист України», а саме:

  • Внести зміни в бюджетні призначення головному  розпоряднику коштів міського бюджету  відділу освіти культури спорту та туризму на 2023 року по КПКВК 0611021 «Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти»

КЕКВ 2230 Продукти харчування зменшити на 240 385,00 грн. відповідно збільшити КЕКВ 2210 Предмети, матеріали, обладнання та інвентар у вересні на 240 385,00 грн. щоб забезпечити співфінансування коштів з місцевого бюджету у сумі рівнозначній до коштів обласного бюджету, для закупівлі засобів навчання та обладнання для оснащення кабінетів предмета «Захист України».

Обговоривши питання,

Вирішили питання про внесення змін до бюджету Добромильської міської територіальної громади на 2023 рік Співфінансування оснащення кабінета «Захист України» погодити та винести на розгляд сесії міської ради.

 

Голосування:

За –

Проти –

Утримались –

 

  1. Слухали :

Начальника фінансового відділу Городиська О.М. стосовно прийняття рішень Про  затвердження цільових програм та Положень на 2023 рік у новій редакції, та провести зміни у програмах :

  • Програма «Відшкодування різниці між розміром ціни (тарифу) на житлово-комунальні послуги та розміром економічно-обгрунтованих витрат на їх виробництво (надання) для населення м. Добромиль на 2023 рік» з 500 000 грн збільшити до 700000 грн.
  • Програма  безкоштовного забезпечення інвалідів, дітей-інвалідів технічними засобами та виробами медичного призначення для використання в побутових умовах  на 2023 рік. з 45 000 грн. збільшити до 145000 грн.

 

Також доповнити новими програмами :

  • Програма формування податкової культури та поліпшення сервісу обслуговування платників податків у Добромильській територіальній громаді на 2022-2025 роки в сумі 30000 грн.
  • Програма(ПОГ) матеріальної підтримки відділення №1 Самбірського районного відділу поліції  ГУНП у Львівській області в питаннях забезпечення охорони громадського порядку, профілактики правопорушень, законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян на 2023 рік в сумі 33000 грн.

 

Обговоривши питання,

Вирішили питання про  затвердження цільових програм та Положень на 2023 рік у новій редакції погодити та винести на розгляд сесії міської ради.

 

Голосування:

За –

Проти –

Утримались –

 

 

 

Голова комісії:                     ___________        І.С. Баген

                      (підпис)

Члени комісії :

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано