Обгрунтування

Дата: 05.05.2023 14:47
Кількість переглядів: 115

 

Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмету по закупівлі № UA-2023-05-03-013236-a « Газове паливо» код ДК 021:2015 - 09120000-6 (09123000-7 — Природний газ)» та його очікуваної вартості

 

Відповідно до частини першої статті 23 БКУ будь-які бюджетні зобов'язання та платежі з бюджету здійснюються лише за наявності відповідного бюджетного призначення, якщо інше не передбачено законом про Державний бюджет України. Бюджетні призначення встановлюються законом про Державний бюджет України (рішенням про місцевий бюджет) у порядку, визначеному цим Кодексом.

Таким чином, здійсненню закупівель розпорядником бюджетних коштів у розумінні Закону передує визначення відповідних бюджетних асигнувань відповідно до визначених бюджетних призначень. В Центрі надання соціальних послуг Добромильської міської ради ради затверджено кошторис на 2023 рік в якому зокрема передбачаються видатки на газове паливо (природній газ) у розмірі за період січень 2023р. - квітень 2023р. в сумі 99 985,50 грн ; травень 2023р. - жовтень 2023 р. в сумі 34 774,00 грн; очікувана вартість на період листопада 2023р – грудень 2023р в сумі 193 740,50 грн.

Очікувана вартість предмета закупівлі, передбачена кошторисом та річним планом закупівель на 2023 рік, ґрунтується на всіх фактичних складових ціни та включає в себе вартість ціни на Товар, податки і збори, що сплачуються або мають бути сплачені учасником закупівлі, усіх інших витрат зокрема на його передачу тощо. Розрахунок очікуваної вартості предмету закупівлі проводився з урахуванням роз’яснення Мінекономіки «Щодо розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі» від 20.08.2019 р. № 3301-04/34980-06 та Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, а також інформаційного листа Мінекономіки «Щодо передумов здійснення закупівель розпорядниками бюджетних коштів» від 10.09.2020 р. № 3304-04/55366-06. Зокрема замовником здійснювався моніторинг середньо-ринкових цін на природній газ, актуальних на момент моніторингу. Також замовником здійснювався пошук, збір та аналіз загальнодоступної цінової інформації, до якої відноситься інформація про ціни товарів, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі на сайтах постачальників, в електронному каталозі, в електронній системі закупівель “ProZorro” щодо аналогічних закупівель. Крім того відповідно до ч.4 ст. 4 Закону України «Про публічні закупівлі»  замовником було розіслано кілька запитів інформаційного характеру з метою з’ясування актуальних цін на газове паливо у постачальників. За результатами проведеної роботи було розраховано середню ціну за одиницю товару та очікувану вартість, з якою і оголошено закупівлю № UA-2023-05-03-013236-a.

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до норм чинного законодавства та потреб замовником і наведені у Додатку 1 «Інформація про  технічні, якісні та інші характеристики предмета закупівлі» Технічна специфікація і відповідає вимогам статті 23 Закону України «Про публічні закупівлі».

 

Додаток 1

Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі та технічна специфікація до предмета закупівлі 

з/п

Назва предмета закупівлі та місце поставки

Одиниця вимірювання

Кількість

Технічна характеристика

1

09120000-6 Газове паливо (за ДК 021:2015) (газ природний)» в тому числі за місцем поставки:

82013, Україна, Львівська область, с. Міженець, вул. Газовиків, 14б

 

м. куб.

1570

Фізико-хімічні показники (ФХП) природного газу мають відповідати параметрам чинних нормативно правових актів.

Щодо калорійності природного газу: теплота згоряння повинна бути не нижчою за 7600 ккал/куб. м.

Температура газу (t) = 20 градусів за Цельсієм, тиск газу (P) = 760 міліметрів ртутного стовпчика.

 

Для підтвердження відповідності пропозиції технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам Замовника учасник у складі тендерної пропозиції повинен надати:

1) Копію діючої ліцензії на постачання природного газу або копію рішення Уповноваженого органу про видачу ліцензії з постачання природного газу або лист, складений учасником, який містить інформацію про дату та номер рішення про видачу ліцензії, у випадку якщо діяльність, яка є предметом закупівлі підлягає ліцензуванню згідно чинного законодавства;

2) Копію документу що підтверджує якість товару, який пропонується за цими торгами;

3) Учасники процедури закупівлі повинні надати в складі тендерної пропозиції документи, які підтверджують відповідність тендерної пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам тендерної документації.

Запропонований Учасником товар повинен відповідати діючим стандартам.

За одиницю виміру кількості газу при його обліку приймається один кубічний метр (куб. м), приведений до стандартних умов: температура газу (t) = 20 градусів Цельсія, тиск газу (P) = 760 мм ртутного стовпчика (101,325 кПа).

Технічні та якісні характеристики предмету закупівлі, що закуповується повинні відповідати технічним умовам та стандартам, передбаченим законодавством України діючими на період постачання товару.

4) Учасник повинен здійснювати діяльність на підставі діючої ліцензії на постачання природного газу, інформація про яку перевірятиметься Замовником. У разі, якщо при перевірці буде встановлено, що інформація про учасника відсутня у реєстрі ліцензіатів НКРЕКП або дія ліцензії припинена чи призупинена, тендерна пропозиція такого учасника буде відхиленою.

Тендерна пропозиція, що не відповідає зазначеним вище вимогам, буде відхилена як така, що не відповідає вимогам тендерної документації

 

*всі посилання на торговельну марку, фірму, патент, джерело його походження або виробника в технічному завданні слід читати як «або еквівалент»

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано