Фінансування страхувальників

Дата: 06.07.2022 09:21
Кількість переглядів: 1203

 

Фото без опису

 

Фінансування страхувальників

 

Старосамбірське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області (далі – Старосамбірське відділення) інформує: відповідно до Порядку фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженого постановою правління Фонду від 19.07.2018 № 12 (далі – Порядок № 12), комісія (уповноважений) із соціального страхування на підставі поданих застрахованою особою документів приймає рішення про призначення або відмову в призначенні матеріального забезпечення (допомога по тимчасовій непрацездатності, включаючи догляд за хворою дитиною, вагітності та пологах, на поховання) та не пізніше 5 робочих днів з дня прийняття такого рішення передає документи до бухгалтерії страхувальника. Страхувальник після отримання документів від комісії (уповноваженого) нараховує суми матеріального забезпечення, формує заяву-розрахунок за встановленим зразком (додаток № 1 до Порядку № 12). Проте деякі страхувальники не вважають за потрібне заповнювати правильно всі реквізити заяви-розрахунку: не проставляють місцезнаходження страхувальника, номер телефону, дату складання заяви-розрахунку, прізвище, ім’я та по батькові, контактний номер телефону відповідальної особи, допускають помилки при написанні номера рахунку. Заява-розрахунок – це документ, згідно з яким страхувальник отримує матеріальне забезпечення від Фонду, тому переконливо просимо відповідальних осіб страхувальників правильно заповнювати всі реквізити, адже від цього залежить, як скоро застраховані особи отримають кошти.

Отже, правильно заповнену заяву-розрахунок не пізніше 5 робочих днів з дня прийняття рішення комісією (уповноваженим) про призначення матеріального забезпечення страхувальник передає до відділення Фонду за своїм місцезнаходженням чи місцем проживання у паперовому вигляді особисто або надсилає в електронному вигляді із застосуванням цифрового електронного підпису. Після надходження заяви-розрахунку до відділення Фонду протягом 10 робочих днів спеціалістами відділення перевіряється правильність надання інформації страхувальником.

Після проведення фінансування відділенням Фонду страхувальник повинен здійснити виплату матеріального забезпечення застрахованим особам у встановлені терміни та протягом одного місяця з дня проведення таких виплат зобов’язаний надіслати до відділення Фонду повідомлення встановленої форми про проведення виплат застрахованим особам: ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ВИПЛАТУ КОШТІВ ЗАСТРАХОВАНИМ ОСОБАМ. Такі повідомлення до Старосамбірського відділення можуть бути надіслані листами з повідомленням про вручення, в електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису, надані страхувальниками безпосередньо працівникам відділення.

Шановні страхувальники, у непростий для нашої держави час військової агресії з боку рф, з метою уникнення непорозумінь та проблем переконливо просимо своєчасно подавати заяви-розрахунки та проводити виплати матеріального забезпечення своїм працівникам, а також обов’язково подавати ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ВИПЛАТУ КОШТІВ ЗАСТРАХОВАНИМ ОСОБАМ до Старосамбірського відділення. Якщо протягом трьох місяців з дня здійснення фінансування страхувальник не проінформує відділення про виплати застрахованим особам, то спеціалісти відділення зобов’язані провести перевірку щодо цільового використання страхувальником коштів Фонду.

Більш детальну інформацією можна отримати за телефонами:

(238) 21-4-91, 21-3-67, 21-4-43 м. Старий  Самбір;

(269) 3-21-42 – м. Турка.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано