Обласний центр комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю Святого Пантелеймона

Дата: 21.02.2022 16:38
Кількість переглядів: 2247

                                         

Фото без опису

 

                     ІНФОРМАЦІЯ

     Обласний центр комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю Святого Пантелеймона функціонує в м. Стебнику Львівської області.

     На базі Центру діє дві форми проходження реабілітації – стаціонарна та амбулаторна. Стаціонарна форма проходження реабілітації забезпечена п’ятиденним круглодобовим перебуванням дітей та осіб з інвалідністю в Центрі з 5-тиразовим харчуванням. Амбулаторна форма проходження реабілітації забезпечена двохразовим харчуванням, час реабілітації з 900 до 1400 з понеділка по п’ятницю.

    Ми забезпечуємо безкоштовний підвіз дітей та осіб з інвалідністю в межах області власним транспортом, який облаштований для такої групи осіб.

УСІ ПОСЛУГИ БЕЗКОШТОВНІ!!!

В Центрі функціонують чотири відділення: відділення раннього втручання, відділення психолого – педагогічної реабілітації, відділення трудової реабілітації, відділення медичної реабілітації та спостереження.

 

  1. Відділення психолого – педагогічної реабілітації.
  1. Психологіна корекція включає психокорекцію, психодіагностику, психопрофілактику, заняття з арт-терапії та заняття в сенсорній кімнаті (релаксація, активізація, розвиток).
  2. Дефектологічна корекція включає діагностичний напрямок, консультативний, корекційно – освітній (сенсорний та сенсомоторний розвиток, розвиток зв’язного мовлення та розумовий розвиток).
  3. Соціальна реабілітація включає заняття на розвиток логіко – математичних знань, розвиток мовлення, пізнавання навколишнього світу, казкотерапії, трудове навчання та образотворче мистецтво.

 

  1. Відділення раннього втручання.

Раннє втручання – це комплексна система послуг сім’ї, в якій народилася дитина з неповносправністю чи з ризиком розвитку як такої. Ця система послуг скерована на раннє виявлення ( діти віком від 0 до 4р), терапію та профілактику порушень розвитку дитини та функціонування її сім’ї. Даний спектор послуг забезпечується мультидисципліонарною командою фахівців (лікар – невролог, психолог, вчитель – логопед та соціальний працівник).

 

  1. Відділення трудової реабілітації проводить реабілітацію особам з інвалідністю віком від 18 до 35 років. Особи з інвалідністю мають можливість розвивати та удосконалювати свої навички у швейній справі, гончарстві та вишивки. Ці особи забезпечені кімнатою підтриманого проживання, що дає можливість не лише освоїти творчу та трудову діяльність, але і удосконалювати навички по самообслуговуванні.

 

  1. Відділення медичної реабілітації та спостереження.

       Основними завданнями медичного супроводу в умовах нашого Центру є створення системи профілактичних заходів, які спрямовані на забезпечення санітарно – гігієнічного та протиепідемічного режиму, надання при необхідності першої медичної допомоги;

      В Центрі наші діти, батьки отримують консультації, назначення та медичний супровід педіатра та невролога;

      Вагомою складовою медичного супроводу в умовах Центру є:

  • проведення медичного огляду та тестування дитини на основі об’єктивного обстеження, оцінки її загального стану, готовності до зміни режиму навантажень;

 

  • послуги лікувальної фізкультури зокрема – ігротерапія, ритмічна гімнастика, механотерапія, кінезотерапія;
  • послуги масажу – лікувальний, класичний, механічний на масажному ліжку Nuga Best.
  • заняття в басейні проводяться груповим або індивідуальним методом
  • аромотерапія – це профілактика та лікування захворювань ефірними маслами;
  • для оздоровлення наших дітей з внутрішніми захворюваннями цілюща трускавецька «Нафтуся».

 

Запрошуємо до співпраці!

Ми раді бачити кожного!

Ми – діти України!

 

Наша адреса: вул. Дорошенка, 1,  м. Стебник, Львівська обл.

Тел.: (032) 444-11-00

Директор (097)4702246, (073)1377 189 – Гарасимяк Микола Григорович

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано