Відбувся круглий стіл із представниками релігійних конфесій Самбірського району

Дата: 18.01.2022 09:44
Кількість переглядів: 305

 

17 січня 2022 року в Самбірському районному управлінні ГУ ДСНС України у Львівській області відбувся круглий стіл із представниками релігійних конфесій Самбірського району, щодо забезпечення пожежної та техногенної безпеки під час проведення недільних та святкових богослужінь та святкування Водохреща.

Цей захід відбувся під керівництвом начальника Самбірського районного управління Головного управління ДСНС України у Львівській області Олега ХІМЯКА.

Збереження культурної спадщини Самбірщини, в тому числі дерев'яної сакральної архітектури, є одним із пріоритетів нашої роботи. З кожним роком стає все більш актуальною проблема безпечного облаштування та утримання релігійних споруд. Адже статистичні дані свідчать, що в період з 1991 до 2021 року в приміщеннях релігійних споруд виникло 112 пожеж, внаслідок чого вогнем було знищено 30 церков, а ще 82 зазнали значних руйнувань та збитків. - зазначив Олег Хімяк.

Доволі часто виникає проблема, що через необачність та легковажне ставлення до елементарних правил безпеки, виникають небезпечні ситуації із трагічними наслідками. Тому, рятувальники звернулись до духовенства району щодо забезпечення пожежної та техногенної безпеки під час підготовки та проведення святкування Водохреща та дотримання правил пожежної безпеки під час проведення недільних та святкових богослужінь.

Крім того, були обговорені основні причини виникнення пожеж в храмах, та можливості попередження небезпечних ситуацій, механізми залучення місцевих мешканців та представників громад до формування безпечного середовища у святині.

Також в рамках зустрічі рятувальники повідомили про здійснення перевірок церков у відповідності до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» та про зміни, що були внесені до Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері пожежної безпеки щодо зміни розмірів штрафних санкцій.

По завершенню зустрічі рятувальниками було проведено інструктажі та роздано листівки з рекомендаціями щодо організації елементарних заходів пожежної безпеки в храмах під час проведення Водохреща та недільних та святкових богослужінь .

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано