Завершила свою роботу 10 сесія Добромильської міської ради

Дата: 22.12.2021 11:13
Кількість переглядів: 757

В четвер 16 грудня відбулась 10 сесія Добромильської міської ради . До порядку денного було включено 42  питання.

Перший блок питань стосувався бюджетних питань . В зв’язку з цим було  внесено зміни до місцевого бюджету та затверджено розподіл додаткових видатків на соціально-значущі питання громади. Також затверджено місцеві цільові програми, програму соціально-економічного та культурного розвитку на 2022 рік та основний фінансовий документ, який забезпечуватиме життєдіяльність громади у наступному році - міський бюджет.

Другий блок, не менш важливий, стосувався освітньої галузі Депутатський корпус своїм рішення створив новий заклад «Добромильську мистецьку школу» шляхом об’єднання двох установ, що функціонували до цього – Добромильську музичну школу та центр дитячо-юнацької творчості. Викладацький склад при цьому залишиться незмінним, а  кількість дисциплін  збільшиться. Також встановлено плату за навчання учнів у  КЗ ДМР «Добромильська мистецька школа».  

Окреме рішення стосувалось організації харчування учнів у закладах загальної середньої освіти, встановлення батьківської плати за перебування, закладах дошкільної освіти на території Добромильської  міської ради в 2022 році. Цим рішенням визначено пільгові категорії, що звільняються від оплати, зокрема,  дітиироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти з інвалідністю,  діти, батьки яких є учасниками або загинули у зоні проведення АТО/операції Об’єднаних сил (ООС), інших учасників бойових дій. Також зменшується розмір плати на 50 відсотків у сім’ях яких навчається дитина з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах.

Враховуючи тенденції щодо зменшення кількості учнів в населених пунктах Добромильської територіальної громади, з метою забезпечення умов для рівного доступу осіб до якісної освіти, раціонального і ефективного використання наявних ресурсів у галузі освіти прийнято рішення «Про пониження ступенів ЗЗСО  І – ІІ ст. с. Боршевичі та ЗЗСО І – ІІ ст. с. Конів».

Третій блок питань – земельні питання. Окремими рішеннями затверджено перелік   земельних ділянок, право  на які  може бути продане на земельних торгах, затверджено ставки орендної плати від нормативно - грошової оцінки земель  сільськогосподарського призначення, затверджено технічну документацію з  нормативно-грошової  оцінки  земель Добромильської міської ради, встановлено   процентні  ставки орендної  плати за земельні ділянки несільськогосподарського призначення надані  для всіх потреб на 2022 рік та ряд інших питань.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано