Інформує Старосамбірське відділення ДФС у Львівській області

Дата: 28.10.2021 12:12
Кількість переглядів: 781

Фото без опису

 

Про одноразове добровільне декларування активів під час «гарячої лінії»

 

Старосамбірські податківці провели «гарячу телефону лінію» щодо одноразового(спеціального) добровільного декларування активів. На запитання відповідав  начальник Старосамбірської ДПІ –Дмитрук Віктор.

Під час телефонного спілкування громадяни цікавилися, хто може скористатись одноразовим добровільним декларуванням, які об’єкти підпадають під одноразове добровільне декларування, чи є подання декларації обов’язковим, чи підлягає перевірці така декларація і у який термін проводиться контролюючим органом така перевірка та у яких випадках подається уточнююча декларація.

В ході телефонної розмови було наголошено, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування і реалізація таких законодавчих нововведень – це спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування.

Важливим моментом є також те, що в Декларації не зазначається інформація про джерела набуття декларантом об’єктів декларування. Сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється протягом тридцяти календарних днів з дати подання декларації.

Окремими важливими особливостями добровільного декларування активів є те, що після подачі одноразової (спеціальної) добровільної декларації та камеральної перевірки її контролюючим органом на предмет арифметичних помилок декларант має право її уточнити. При цьому  Уточнююча Декларація подається протягом 20 календарних днів з дня отримання такого повідомлення.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано