Окремі правила, які регулюють скорочення лікарняних

Дата: 12.10.2021 14:24
Кількість переглядів: 555

Фото без опису

 

 

 

Відповідно до правил скорочення, найбільший пріоритет серед причин непрацездатності мають вагітність і пологи. Виданий з цієї причини е-лікарняний не може бути скорочений жодним іншим листком непрацездатності, а сам перериває будь-який попередній лікарняний.

Період непрацездатності, визначений в лікарняному по захворюванню або травмі загального характеру, перерветься після початку дії е-лікарняного, виданого в разі вагітності та пологів, протезування з поміщенням у стаціонар протезно-ортопедичного підприємства або направлення працівника в санаторно-курортний заклад.

Нагадаємо, відновне лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів є повноцінним продовженням стаціонарного лікування, на його період створюється е-лікарняний. Для працівників, які мають покази для проходження такого лікування, повний курс реабілітації оплачує Фонд соціального страхування України.

Самоізоляцію від COVID-19, проходження якої фінансується Фондом соціального страхування України для контактних осіб, скоротять лікарняні по загальному захворюванню або травмі, вагітності та пологах, необхідності догляду за хворими дітьми і родичами та інші.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано