Щодо епідеміологічної ситуації з коронавірусного захворювання

Дата: 14.09.2021 14:44
Кількість переглядів: 580

 

 

Фото без опису

Старосамбірський відділ інформує Вас про те, що епідеміологічна ситуація з коронавірусного захворювання залишається неблагополучною. Аналіз епідемічної ситуації щодо захворюваності корона вірусною інфекцією свідчить про те що, крім іншого імовірним джерелом інфікування може бути перебування людей у церкві під час богослужінь та непоодинокі випадки захворювання даною хворобою церковнослужителів. На даний час на території колишнього Старосамбірського району зареєстровано 1034 випадків захворювання та 457 випадків на території колишнього Турківського району. Серед захворівших є 4 священники (с.Княжпіль, с. Сянки, с. Розлуч, с. Библо).

Одним з факторів, які сприяють поширенню захворювання є участь значної кількості населення в Богослужіннях в церквах при недотриманні карантинних заходів, соціальної дистанції, маскового режиму, одночасне перебування в церкві (закриті приміщення) великої кількості людей серед яких можуть знаходитись особи з безсимптомним протіканням хвороби, захворювання священників на корона вірус, усе це може бути причиною передання збудника хвороби та продальшого розповсюдження серед контактних осіб.

Регулярне проведення богослужінь святкування храмових свят з виїдом релігійних громад за місцем святкування при не достримані санітарно протиепідемічних вимог може бути причиною подальшого зростання кількості захворівших на корона вірус.

Враховуючи неблагополучну ситуацію в Україні, Львівській області та на території наших ОТГ, з метою недопущення поширення корона вірусного захворювання та зменшення ризиків інфікування просимо довести до відома священнослужителів різних конфесій наступні рекомендації:

Богослужіння та інші релігійні заходи проводити:

-При заповненні не більш як 50% місць та за умови дотримання учасниками заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів. Організатор заходу є відповідальним за нанесення горизонтальної розмітки або інших засобів дистанціювання для дотримання між особами фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра.

-Забезпечити провітрювання приміщень між кожним Богослужінням.

-Недопускати скупчення людей при вході та виході з церкви.

-Причащати виключно ложечками одноразового використання або такими, що пройшли належну дезінфекцію.

-Проводити он-лайн Богослужіння.

-У разі виявлення випадку захворювання на корона вірус у служителя церкви, забезпечити самоізоляцію усіх контактних на 14 днів від моменту останнього контакту з хворою особою.

-Розяснювати під час Служби небезпеку, що створює людина, яка виділяє вірус для оточуючих.

-Забезпечити умови для антисептичної обробки рук.

-Не допускати випадків перебування в приміщенні церкви осіб без масок.

-Релігійні заходи не повинні проводити священнослужителі та приймати в них участь особи з ознаками простудних захворювань та симптомами корона вірусу.

Одночасно просимо розглянути дані питання на засіданні комісій з питань ТЕБ та НС з прийняттям рішення.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано