Фонд соціального страхування України у Львівській області інформує!

Дата: 16.06.2021 16:52
Кількість переглядів: 674

Фото без опису

До  уваги  страхувальників

 

Старосамбірське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області інформує страхувальників та застрахованих осіб, що відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я від 01.06.2021 № 1066 „Деякі питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та проведення їхньої перевірки” з червня 2021 деякі заклади охорони здоров’я починають роботу з формування та внесення медичних висновків про тимчасову непрацездатність до Реєстру медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я згідно з Порядком формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність. Обіг паперових листків непрацездатності та призначення матеріального забезпечення від Фонду на перехідний період до 01 вересня 2021 року триває. Впровадження е-лікарняних унеможливить обіг фальсифікованих листків непрацездатності. Попередить випадки зловживань у закладах охорони здоров’я при видачі листків непрацездатності, дозволить виключити суб’єктивні помилки при оформленні листків непрацездатності, забезпечить медичних працівників достовірною інформацією згідно зі структурованими довідниками з їх автоматичним оновленням.

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 328 затверджено Порядок організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього. Реєстр формує та веде Пенсійний фонд України, який є володільцем інформації, що міститься у лікарняному.

Листок непрацездатності, який формується в Електронному реєстрі листків непрацездатності, є підставою для звільнення від роботи, оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності, призначення матеріального забезпечення та надання соціальних послуг відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування як і паперовий лікарняний. Електронний листок непрацездатності не впливає на процедуру призначення, розрахунку та виплати матеріального забезпечення.

Спеціаліст кадрової служби визначає страховий стаж застрахованої особи та кількість календарних днів непрацездатності, які підлягають оплаті. Ця інформація формується у паперовому або електронному вигляді і передається до комісії (уповноваженого) із соціального страхування. Комісія (уповноважений) із соціального страхування приймає рішення про призначення або відмову у призначенні матеріального забезпечення та передає до бухгалтерії для нарахування матеріального забезпечення. Спеціалісти бухгалтерії здійснюють розрахунок матеріального забезпечення на підставі електронного лікарняного та рішення комісії (уповноваженого) із соціального страхування. Розрахунок записується в паперовому чи електронному вигляді і відображається в бухгалтерських проводках. Формується заява-розрахунок та подається до відділення в термін не пізніше 5 робочих днів з часу прийняття комісією (уповноваженим ) із соціального страхування рішення про призначення матеріального забезпечення.

Матеріальне забезпечення за електронними листками непрацездатності як і за листками непрацездатності на звичайних бланках оформляється за формою заяви-розрахунку, передбаченою Порядком фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженим постановою правління Фонду від 19.07.2018 № 12, враховуючи наступне:

- в електронному листку непрацездатності відсутня серія, проте йому присвоюється унікальний номер – єдиний реєстраційний номер листка непрацездатності, який формується та присвоюється автоматично за допомогою програмних засобів ведення реєстру, складається з цифр, що утворюють числа натурального ряду шляхом додавання одиниці до останнього наявного номера та за яким може бути ідентифіковано випадок тимчасової непрацездатності та всі пов’язані з цим документи в реєстрі;

- в електронному листку непрацездатності оновились причини непрацездатності, відомості щодо страхового випадку, настання якого зумовило настання тимчасової непрацездатності, що містяться в записі про тимчасову непрацездатність.

Інформація щодо кодування причин непрацездатності Пенсійним фондом України, порядок їх відображення в електронному лікарняному та, відповідно, занесення коду причини непрацездатності в заяву-розрахунок страхувальника буде розміщена на офіційному вебпорталі Фонду соціального страхування України.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано