Звіт про роботу Центру надання соціальних послуг Добромильської міської ради за 2023 рік

Дата: 23.01.2024 11:05
Кількість переглядів: 188

ЗВІТ ПРО РОБОТУ ЦЕНТРУ НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ

ДОБРОМИЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЗА 2023 РІК

 

  Центр надання соціальних послуг Добромильської міської ради діє відповідно до повноважень, наданих рішенням Добромильської міської ради від  23.12.2020 року   №27 «Про створення Центру надання соціальних послуг Добромильської міської ради», та згідно Положення про Центр надання соціальних послуг Добромильської міської ради. 

   Основним завданням Центру є ведення соціальної роботи та надання соціальних послуг особам/сім'ям, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги.

 Основними принципами діяльності Центру є законність, додержання і захист прав людини, системність, комплексність, адресність та індивідуальний підхід, доступність та відкритість, добровільність вибору отримання чи відмови від надання соціальних послуг, відповідальність за дотриманням етичних та правових норм під час надання послуг, дотримання державних стандартів соціальних послуг, максимальна ефективність використання бюджетних коштів.

  Штатна чисельність працівників Центру надання соціальних послуг становить  15 осіб , фактично працюючих - 14 осіб.

 

 Центром надання соціальних послуг надаються такі соціальні послуги:

  • догляд стаціонарний;
  • інформування;
  • консультування;
  • кризове та екстрене втручання;
  • соціальний супровід;
  • представництво інтересів;
  • посередництво;
  • соціальна профілактика.

   В установі створено відділення стаціонарного догляду, що знаходиться за адресою : с. Міженець, вул. Газовиків, 14Б.  У ньому відповідно до Державного стандарту надання соціальних послуг надається послуга «догляд стаціонарний».   Впродовж 2023 року дану послугу було надано  21 особі похилого віку. Вибуло у 2023 році : у зв’язку зі смертю –  3 особи, у зв’язку з вибуттям на постійне місце проживання додому – 1 особа. На сьогодні  у відділенні перебуває 14 осіб.  Соціальні послуги надаються безоплатно та платно. На платному перебуванні знаходилося 2 особи .

  Вартість перебування особи у закладі становила 12430,56 грн. в місяць. Дохід від надання платних послуг у відділенні стаціонарного догляду за 2023 рік становить  47567,71 грн.  На рахунок Центру надання соціальних послуг Добромильської міської ради  ПФУ було перераховано 289640, 61 грн. Сума благодійних внесків становила 21211,12 грн ( продукти харчування, засоби реабілітації, медтехніка).

  Впродовж 2023 року мешканці відділення стаціонарного догляду безперебійно забезпечувалися продуктами харчування, засобами гігієни, медикаментами. Було проведено медичний огляд підопічних лікарями Добромильської лікарні.

  У 2023 році придбано проведено косметичний ремонт у 2-х кімнатах, коридорі та приміщенні кухні, придбано принтер “Сапоп” Ведеться постійна співпраця з благодійним фондом ELEOS м. Львів, БФ “Право на захист”, БФ “HelpAge”, волонтерами.

 

  Одним із напрямків діяльності Центру надання соціальних послуг Добромильської міської ради є професійна допомога сім'ям з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах, у визначенні причин власних проблем і подальший спільний пошук можливостей для їхнього вирішення шляхом надання комплексу соціальних послуг.  Спільно зі Службою у справах дітей  Добромильської міської ради та представниками поліції впродовж 2023 року відвідано 25 сімей, в яких виховуються 65 дітей. В ході рейдів  батькам роз’яснювалися наслідки невиконання батьківських обов’язків. Відповідно  було складено акти оцінки потреб даних сімей. За рішенням виконавчого комітету від 07.09.2023 року № 373, від 05. 04.2023 року №76  здійснювався соціальний супровід 2 сімей, в яких виховується 4 дітей. Треба зазначити, що сім’ї прислухаються до порад представників Центру надання соціальних послуг,   спостерігається позитивна динаміка соціального супроводу, про що складено відповідні висновки до актів оцінки потреб.

    Також здійснюється соціальний супровід дітей-сиріт (1 дитина) та дітей, позбавлених батьківського піклування (6 дітей). З дітьми та опікунами проводиться профілактична робота щодо попередження булінгу в родині, насильства в сім’ї. Ведеться постійна інформаційна робота щодо отримання соціальних виплат та пільг, надається допомога в оформленні відповідних документів.

   Центром надання соціальних послуг ведеться соціальний супровід  дитячого будинку сімейного типу, де виховуються 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що знаходиться у м. Добромилі  (батьки –вихователі – Шатинська Марта та Шатинський Микола). Відповідно проводяться зустрічі з дітьми, вивчаються їхні проблеми та побажання, складено індивідуальні плани супроводу кожної дитини.

  Ведеться співпраця з благодійними фондами, організовано написання листів до Святого Миколая за сприяння Мальтійської служби. Діти з сім’ї, що опинилася в складних життєвих обставинах, отримали подарунки від Мальтійської служби допомоги  ( 4 дітей).

 

   Центром надання соціальних послуг ведеться робота по боротьбі з насильством на території нашої громади та попередженні його проявів. Відповідно до інформації поліції  Центром надання соціальних послуг було відвідано 24 сім’ї, в яких проявлялося домашнє насильство.  З насильниками та потерпілими велися бесіди про наслідки, які можуть бути після повторного прояву насильства та щодо попередження насильства. Про всі випадки складено відповідні Акти оцінки потреб та висновки до них. Згідно з інформацією поліції ведеться облік осіб, які потерпіли від домашнього насильства, та облік осіб, які вчиняли домашнє насильство.

    Важливим напрямком діяльності Центру є проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи серед населення та розповсюдження інформаційно-просвітницьких матеріалів  з питань попередження шкідливих звичок серед підлітків, підготовки молоді до відповідального батьківства, профілактики вчинення насильства.  Загалом за період 2023 року груповою роботою охоплено 1200 осіб.

    Впродовж 2023 року у Центрі надання соціальних послуг ведеться робота з внутрішньо переміщеними особами, які постраждали внаслідок ведення бойових дій на території нашої держави. Їм в основному надавалися соціальні  послуги консультування( в кількості 106 послуг (172 особи)), інформування( в кількості 106 послуг (172 особи)).  Постійно вивчаємо потреби внутрішньо переміщених осіб, скеровуємо їх до благодійних фондів, допомагаємо отримувати гуманітарну допомогу.

  Працівники Центру надання соціальних послуг постійно беруть участь у проведенні навчань при Львівському обласному центрі соціальних служб, у вебінарах та ZOOM-нарадах з питань надання соціальних послуг у період воєнного стану.

 

   У 2024 році основною діяльністю Центру надання соціальних послуг буде надання послуги «догляд стаціонарний»  у відділенні стаціонарного догляду. Розглядатиметься можливість розширення кількості ліжко-місць, заплановано поточний ремонт кімнат та кухні.  Окрім того, вестиметься робота щодо вдосконалення соціальних послуг на території громади, зокрема соціальної послуги з догляду на непрофесійній основі та догляду на професійній основі.  Більше уваги приділятиметься роботі з молоддю щодо попередження насильства в родинах, ведення здорового способу життя.  Організовуватимуться зустрічі з представниками ГО “Рідні” та ГО “Жіночі перспективи” з метою попередження насильства в сім’ї, попередження випадків торгівлі людьми та ризиків потрапляння сімей в складні життєві обставини. Центром надання соціальних послуг вестиметься робота щодо ознайомлення населення з послугою патронатного вихователя.

   Основним завданням  Центру надання соціальних послуг у 2024 році є охоплення певними видами соціальних послуг якомога більше населення громади з метою забезпечення комфортного проживання осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах.

 

 

 

Керівник ЦНСП                                      Ольга СИВА

 

 

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано