Інформація ГУ ДПС у Львівській області

Дата: 27.12.2023 14:00
Кількість переглядів: 85

Фото без опису

 

 

Щодо визначення терміну вироби медичного призначення та лікарські засоби з метою застосування РРО

 

Стросамбірська ДПІ інформує, що   відповідно до ст. 2 Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», із змінами та доповненнями, вироби медичного призначення (медичні вироби) – це  будь-який інструмент, апарат, прилад, пристрій, програмне забезпечення, матеріал або інший виріб, призначені для діагностики, лікування, профілактики організму людини та (або) забезпечення таких процесів. 

Абзацом другим ст. 2 Закону України від 04.04.1996 №123/96-ВР «Про лікарські засоби» із змінами та доповненнями встановлено, що лікарський засіб – будь-яка речовина або комбінація речовин (одного або декількох активних фармацевтичних інгредієнтів (далі – АФІ) та допоміжних речовин)), що має властивості та призначена для лікування або профілактики захворювань у людей, чи будь-яка речовина або комбінація речовин (одного або декількох АФІ та допоміжних речовин), яка може бути призначена для запобігання вагітності, відновлення, корекції чи зміни фізіологічних функцій у людини шляхом здійснення фармакологічної, імунологічної або метаболічної дії або для встановлення медичного діагнозу. 

Отже, з метою застосування реєстраторів розрахункових операцій, виробами медичного призначення є будь-який інструмент, апарат, прилад, пристрій, програмне забезпечення, матеріал або інший виріб, призначені для діагностики, лікування, профілактики організму людини та (або) забезпечення таких процесів. 

Особливості заповнення поля у реквізитах «Призначення

Старосамбірська ДПІ звертає увагу, що Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 22.03.2023 № 148 зі змінами та доповненнями (далі – Порядок).

Пунктом 2 розд. ІІ Порядку, зокрема, визначено, що під час сплати податків, зборів на бюджетні рахунки платник у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції заповнює такі поля:

«Код виду сплати»;

«Додаткова інформація запису».

У полі «Код виду сплати» платник заповнює код виду сплати, визначений Переліком кодів видів сплати, які використовуються платниками, згідно з додатком 1 до Порядку.

У полі «Додаткова інформація запису» платник заповнює інформацію щодо переказу коштів у довільній формі. Суб’єкти господарювання, які проводять господарську діяльність на підставі ліцензії та/або спеціального дозволу, зазначають інформацію щодо звітного (податкового) періоду, за який сплачуються податкові зобов’язання, та дозвільного документа (вид дозвільного документа, номер, дата).

Сплата, зокрема, податків, зборів на бюджетні рахунки оформлюються за кожним напрямом перерахування та кожним кодом виду сплати окремою платіжною інструкцією (п. 3 розд. ІІ Порядку).

У разі коли платником при сплаті, зокрема, податків, зборів на бюджетні рахунки у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції не зазначено або зазначено код виду сплати, який відсутній у додатку 1 до Порядку, вважається, що платник сплатив грошове зобов’язання за кодом виду сплати 101 (п. 4 розд. ІІ Порядку).

У разі сплати, зокрема, податку, збору готівкою платник у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції, оформленої у паперовій формі, заповнює відповідну інформацію, яку надавач платіжних послуг використовує в повному обсязі при виконанні платіжної операції на переказ коштів готівкою (п. 8 розд. ІІ Порядку).

Пунктом 9 розд. ІІ Порядку визначено, що сплата, зокрема, податку, збору здійснюється платником безпосередньо, а у випадках, передбачених законодавством, – податковим агентом або представником платника.

Відповідно до п. 11 додатка «Указівки щодо заповнення реквізитів платіжної інструкції, оформленої в паперовій або електронній формі» до Інструкції про безготівкові розрахунки в національній валюті користувачів платіжних послуг, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 29 липня 2022 року № 163 (далі – Інструкція № 163), у реквізиті «Отримувач» під час сплати платежів до бюджету зазначаються найменування (повне або скорочене) відповідної установи, на ім’я якої відкрито рахунки для зарахування надходжень до державного та/або місцевих бюджетів, території та код бюджетної класифікації.

При цьому платіжна інструкція – це розпорядження ініціатора надавачу платіжних послуг щодо виконання платіжної операції (п.п. 15 п. 6 розд. І Інструкції № 163).

Внесено зміни до Порядку обліку платників податків і зборів

 

Старосамбірська ДПІ інформує, що внесено зміни до наказів Міністерства фінансів         України: 
від 22 квітня 2014 року № 462 «Про внесення змін до Порядку обліку платників податків і зборів», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 травня 2014 року за № 503/25280 (далі – Наказ № 462); 

від 14 листопада 2014 року № 1127 «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17 листопада 2014 року за № 1453/26230 (далі – Наказ № 1127) 

Державна податкова служба України інформує про набрання чинності наказу Міністерства фінансів України від 09.10.2023 № 538 «Про внесення змін до деяких наказів Міністерства фінансів України», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 18.10.2023 за № 1818/40874 (далі – Наказ № 538). 

Наказом № 538 виключено пункт 2 Наказу № 462 та пункти 4, 5 Наказу № 1127. 

Зазначені пункти визначали особливості обліку платників податків у разі зміни місцезнаходження (місця проживання) з тимчасово окупованої російською федерацією з 20 лютого 2014 року території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, та тимчасово окупованої з 07 квітня 2014 року території України, що входить до складу Донецької та Луганської областей, які визнані такими відповідно до Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», на місцезнаходження (місце проживання) в областях та місті Києві. 

Податковий кодекс України не містить винятків щодо зміни місцезнаходження (місця проживання) платників податків з тимчасово окупованих російською федерацією територій на іншу територію України. 

Отже, у випадках зміни місцезнаходження (місця проживання) платників податків з тимчасово окупованої російською федерацією з 20 лютого 2014 року території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, та тимчасово окупованої з 07 квітня 2014 року території України, що входить до складу Донецької та Луганської областей застосовуються загальні процедури зміни контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків, території територіальної громади або ДПІ обслуговування відповідно до розділу Х Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29.12.2011 за № 1562/20300.  

До уваги платників податків податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (юридичні особи)!

 

Старосамбірська ДПІ інформує, що форма податкової декларації податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі – Форма декларації) затверджена наказом Міністерства фінансів України 10 квітня 2015 року № 408.

У Формі декларації у примітках до заповнення вказано, що невід'ємною частиною податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є додатки. Відповідний тип додатка забезпечує обчислення податкового зобов'язання за відповідним видом об'єкта(ів) оподаткування. За відсутності у платника відповідного виду об'єкта оподаткування тип додатка, в якому обчислюється податкове зобов'язання для такого виду об'єкта оподаткування, до декларації не додається.

Також слід зазначити, що сплата до бюджету та облік нарахованих (задекларованих) податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, здійснюється за видами об’єктів нерухомого майна.

У постанові Кабінету Міністрів України від 16 лютого 2021 року № 106 «Деякі питання ведення обліку податків, зборів, платежів та інших доходів бюджету» (далі – Постанова) визначено, що перелік податків, зборів, платежів та інших доходів бюджету визначається відповідно до переліку кодів бюджетної класифікації, які вказані в додатку до Постанови.

Класифікатор доходів бюджетів затверджено наказом Міністерства фінансів України 14.01.2011 № 11 «Про бюджетну класифікацію», де визначено код та найменування податку:

18010100 – податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений юридичними особами, які є власниками об'єктів житлової нерухомості, 

18010400 – податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений юридичними особами, які є власниками об'єктів нежитлової нерухомості. 

 Наприклад, платник податків подав податкову декларацію з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки з додатком у частині об’єкту житлової нерухомості, при цьому у нього у власності перебуває об’єкт нерухомого майна нежитлової нерухомості. Така дія в подальшому призвела або призведе до виникнення податкового боргу.

Виникає питання: як заповнити уточнюючу податкову декларацію в такому випадку?

 Відповідно до статті 50 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації у разі якщо у майбутніх податкових періодах самостійно виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації.

А саме: платник податків зобов’язаний подати уточнюючу податкову декларацію з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за відповідний період шляхом уточнення раніше узгодженого податкового зобов’язання в частині об’єкту житлової нерухомості (зменшити) та задекларувати (уточнити) податкове зобов’язання за об’єкт нежитлової нерухомості (збільшити). Отже, до уточнюючої податкової декларації платником податків має бути подано обидва додатки.

Отримання інформації з реєстрів ДПС у мобільному застосунку «Моя податкова»

 

Старосамбірська ДПІ інформує, що у мобільному застосунку «Моя податкова» можна отримати інформацію з реєстрів ДПС:

- платників ПДВ;

- страхувальників;

- платників єдиного податку;

- неприбуткових установ та організацій.

Як це працює:

- завантаж застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay;

- ідентифікуйся онлайн з допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача;

- обери реєстр у розділі «Реєстр»;

- внеси код ЄДРПОУ/РНОКПП;

- отримай результат.

Долучайся та використовуй нові податкові сервіси!

Під час засідання «круглого столу» про застосування РРО/ПРРО та актуальні питання оподаткування

 

Відбулося засідання «круглого столу» за участі начальника Старосамбірської ДПІ Віктора Дмитрука та платників податків.

Під час заходу розглядались питання щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО)/програмних РРО та поновлення відповідальності за порушення вимог закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» відповідно до норм Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Крім того, присутніх ознайомили з окремими нормами Закону України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно».

Зупинилися на визначенні мінімального податкового зобов’язання для фізичних осіб та особливостях надання нецільової благодійної матеріальної допомоги неприбутковими організаціями.

Звернули увагу, що актуальним і важливим залишається питання офіційного оформлення трудових відносин між роботодавцем та найманим працівником.

Нагадали громадянам у яких виникає право на податкову знижку, що цим правом можна скористатись до кінця поточного року, подавши річну декларацію про майновий стан і доходи.

На останок, проінформували платників, що на базі Головного управління ДПС у Львівській області (далі – ГУ ДПС) створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою lv.ikc@tax.gov.ua на яку платники податків можуть звернутись до ГУ ДПС з нагальними питаннями.

 

З 08 грудня набрав чинності Закон України від 09 листопада 2023 року № 3453-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок»

 

Старосамбірська ДПІ нагадує, що Президентом України підписано Закон України від 09 листопада 2023 року № 3453-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок», який 07 грудня був опублікований у газеті «Голос України». 

Звертаємо увагу, що Законом врегульовано особливості проведення перевірок на територіях, де ведуться бойові дії, та тимчасово окупованих російською федерацією територіях та умови проведення податкових перевірок (безпечний доступ). 

Також визначено критерії, за якими платники податків включаються з 01 грудня 2023 року по 31 грудня 2024 року до плану-графіку проведення документальних планових перевірок, з урахуванням щомісячних коригувань. 

Слід відмітити, що цей Закон набрав чинності з 08 грудня 2023 року. 

Окремо зазначаємо, що документ, надісланий контролюючим органом до електронного кабінету, вважається врученим платнику податків, якщо він сформований з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги». 

Податкова знижка для фізичних осіб

 

Старосамбірська ДПІ нагадує, що фізичні особи мають можливість отримати податкову знижку за витратами, здійсненими у 2022 році.

Для цього до 31 грудня 2023 року включно необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація).

Звертаємо увагу, що право на отримання податкової знижки не переноситься на наступний рік. Тобто засвідчити свої витрати, аби повернути частину коштів за 2022 рік, можна лише до кінця поточного року. 

Податкову знижку за витратами 2023 року фізичні особи зможуть отримати у 2024 році.

Право на податкову знижку визначено ст. 166 Податкового кодексу України (далі – Кодекс).

Податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати та/або у вигляді дивідендів, у випадках, визначених Кодексом (п.п. 14.1.170 п. 14.1 ст. 14 Кодексу).

Загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку у звітному податковому році, не може перевищувати суму річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 Кодексу, крім випадку, визначеного п.п. 166.4.4 п. 166.4 ст. 166 Кодексу.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача)), а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги) (п.п. 166.2.1 п. 166.2 ст. 166 Кодексу). 

Копії зазначених у п.п. 166.2.1 п. 166.2 ст. 166 Кодексу документів (крім електронних розрахункових документів) надаються разом з податковою декларацією, а оригінали цих документів не надсилаються контролюючому органу, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого Кодексом (абзац перший п.п. 166.2.2 п. 166.2 ст. 166 Кодексу).

До податкової знижки можна включити витрати, зокрема:

частину суми процентів, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом;

пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям;

сума коштів, сплачених на користь вітчизняних закладів освіти для компенсації вартості навчання;

страхові платежі за договором довгострокового навчання;

суми витрат на оплату допоміжних репродуктивних технологій;

суми витрат на оплату вартості державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини;

суми коштів, сплачених у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу;

суми витрат у вигляді орендної плати (для внутрішньо переміщених осіб);

суми витрат на лікування гострої респіраторної хвороби COVID-19;

суми витрат на придбання акцій, емітентом яких є юридична особа, яка набула статус резидента Дія Сіті.

З метою отримання права на податкову знижку платник податків подає податкову декларацію до контролюючого органу, в якому перебуває на обліку.

Податкова декларація подається за вибором платника податків, якщо інше не передбачено Кодексом, в один із таких способів:

а) особисто платником податків або уповноваженою на це особою;

б) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

в) засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України від 22 травня 2003 року № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг» та від 05 жовтня 2017 року № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги».

Порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування платниками єдиного податку першої – третьої груп

 

Старосамбірська ДПІ інформує, що відповідно до пп. 9 прим. 1.4.4 пп. 9 прим. 1.4  п. 9 прим. 1 підрозд. 8 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) встановлено, що у 2023 звітному році суб’єкти господарювання, які у 2023 році використовували особливості оподаткування, встановлені п. 9 прим. 1 підрозд. 8 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, та втратили право або самостійно відмовилися від використання особливостей оподаткування, встановлених п. 9 підрозд. 8 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, і були переведені на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, або щодо яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, мають право у 2023 році повторно здійснити перехід (обрати) на спрощену систему оподаткування, в тому числі у разі повторної протягом 2023 року державної реєстрації фізичною особою – підприємцем, шляхом подання заяви за загальною процедурою, визначеною ПКУ.

Порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування платниками єдиного податку першої – третьої груп здійснюється відповідно до пп. 298.1.1 – 298.1.4 п. 298.1 ст. 298 ПКУ.

Для платників єдиного податку встановлено, зокрема, граничні обсяги доходу для кожної групи платників єдиного податку (п. 291.4 ст. 291 ПКУ):

перша група – 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року за календарний рік;

друга група – 834 розміри мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року за календарний рік;

третя група – 1167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року за календарний рік.

У 2023 звітному році обсяг доходу для відповідної групи платників єдиного податку, встановлений п. 291.4 ст. 291 ПКУ, визначається пропорційно до кількості календарних місяців поточного календарного року, протягом яких платник єдиного податку не застосовував особливості оподаткування, встановлені п. 9 підрозд. 8 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ.

Таким чином, фізична особа – підприємець, яка на початок 2023 року перебувала на спрощеній системі з особливостями оподаткування та щодо якої державним реєстратором прийнято рішення про припинення підприємницької діяльності, у разі повторної у 2023 році державної реєстрації фізичною особою – підприємцем, визначає, з метою обрання спрощеної системи оподаткування, граничний обсяг доходу пропорційно до кількості календарних місяців 2023 року, протягом яких вона не застосовувала спрощену систему з особливостями оподаткування.

Оновлена декларація акцизного податку подається за листопад 2023 року

 

Старосамбірська ДПІ нагадує, що з 05.10.2023 набрали чинності накази Міністерства фінансів України: 

- від 28.07.2023 № 414 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України» (далі – наказ № 414), зареєстрований в Міністерстві юстиції України 14 серпня 2023 року № 1396/40452; 

- від 18.08.2023 № 444 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 28 липня 2023 року № 414» (далі – наказ № 444), зареєстрований в Міністерстві юстиції України 22 серпня 2023 року № 1465/40521, які опубліковані в Офіційному віснику України від 05.10.2023 № 81. 

Метою прийняття наказів № 414 та № 444 є приведення у відповідність форми декларації акцизного податку і Порядку її заповнення та подання, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 № 14 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 26.09.2016 № 841) (далі – наказ № 14) до вимог Податкового кодексу України, з урахуванням змін, внесених Законом України від 12 січня 2023 року № 2888-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг» (далі – Закон № 2888), щодо: 

- можливості здійснення платежів за серією (за наявності) та номером паспорта лише для громадян України, до паспортів яких внесена відмітка, що свідчить про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією (за наявності) та номером паспорта; 

- приведення термінології наказу № 14 у відповідність до законодавства у сфері платіжних послуг. 

Одночасно приведено у відповідність положення наказу № 14 та його назви у відповідність до статті 223 Податкового кодексу України (далі – ПКУ). 

Відповідно до положень пункту 46.6 статті 46 ПКУ, нові форми декларацій (розрахунків) застосовуються для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення. 

Таким чином оновлена форма декларації акцизного податку, з урахуванням змін, внесених наказами Міністерства фінансів України № 414 та № 444, застосовується з 01 грудня 2023 року і подається за звітний (податковий) період – листопад 2023 року. Нагадуємо 20.12.2023 – останній день подання декларації акцизного податку за листопад 2023 року. 

Одночасно зазначаємо, що приведено у відповідність до вимог Закону № 2888 накази Міністерства фінансів України: 

- від 21 серпня 2017 року № 709 «Про затвердження форм Довідки про цільове використання легких та важких дистилятів, а також скрапленого газу та бутану, ізобутану як сировини у виробництві етилену, Довідки про сплату суми акцизного податку, яка розрахована за ставками на готову продукцію, та Журналу обліку погашення податкових векселів», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 15 вересня 2017 року за № 1134/31002; 

- від 27 листопада 2020 року № 729 «Про затвердження форм заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового та/або акцизних складів, акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового, Порядку заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового» (із змінами і доповненнями), зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 14 грудня 2020 року за № 1241/35524. 

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» в Старосамбірській ДПІ на тему «Застосування РРО, нововведення Закону №3219»

 

В Старосамбірській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Застосування РРО/ПРРО, нововведення Закону №3219».

На запитання платників податків відповідав начальник Старосамбірської ДПІ Віктор Дмитрук.

Питання: Коли потрібно видавати чек при продажу в інтернет-магазині?

Відповідь:  У випадку оплати карткою на сайті – чек можна сформувати одразу після оплати і надіслати на електронну пошту клієнта. У випадку оплати при отриманні – чек можна сформувати після повідомлення від поштової служби про отримання і оплату товару клієнтом. 

Питання: Чи потрібно скасовувати апаратний РРО та реєструвати програмний?

Відповідь: Суб’єкт господарювання самостійно обирає вид РРО (програмний та/або апаратний). Якщо приймається рішення використовувати лише програмний РРО замість апаратного, реєстрацію апаратного РРО потрібно скасувати.

Питання: Що таке «офлайн-режим» в ПРРО??

Відповідь: На період відсутності зв’язку між програмним РРО та фіскальним сервером ДПС друк е-чеків проводиться в режимі офлайн. Робота в офлайн-режимі не може тривати більше 36 годин підряд та не більше 168 годин протягом місяця. У такому випадку фіскальні номери е-чеку присвоюють з діапазону фіскальних номерів..

Питання: Як рахується час перебування в офлайн режимі?

Відповідь: Час, протягом якого ПРРО перебуває в режимі офлайн, підраховується шляхом сумування періодів від дати та часу повідомлення про початок режиму до дати і часу повідомлення про завершення і навпаки, якщо між ними не реєструвались чеки фіскальним сервером.

Питання : Як контролюється перехід з режиму офлайн в онлайн?

Відповідь: ПРРО автоматично переводиться із режиму офлайн в режим онлайн-обміну з фіскальним сервером, у момент відновлення зв’язку між ними.

 

Благодійник – фізична особа, який внесений до Реєстру волонтерів, повинен отримувати та зберігати документи, які підтверджують надання благодійної допомоги особам, визначеним п.п. «а» та «в» п.п. 165.1.54 п. 165.1 ст. 165 ПКУ?

 

Старосамбірська ДПІ інформує, що вимоги до підтвердження даних, визначених у податковій звітності, а також документального підтвердження виконання вимог податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на контролюючі органи, встановлені ст. 44 Податкового кодексу України. 

Згідно з абзацом першим п. 44.1 ст. 44 ПКУ для цілей оподаткування платники податків зобов’язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов’язаних з визначенням об’єктів оподаткування та/або податкових зобов’язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, інформації, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством. 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано