Інформує Львівский  обласний  центр зайнятості.

Дата: 04.08.2023 10:09
Кількість переглядів: 105

 

Фото без опису

«Гарячі» пропозиції працевлаштування

 

Незважаючи на війну, ринок вільних робочих місць і вакантних посад на Львівщині зріс вдвоє: якщо у перших числах січня цього року на фірмах і в компаніях налічувалося 3428 пропозицій роботи, то станом на 21.07.2023 року неукомплектованими залишалися 7406 вакансій. Загалом цього року 4209 працедавців подали до обласної служби зайнятості інформацію про пошук 18287 працівників.

То ж на кого нині кадровий голод і яку винагороду пропонують працедавці претендентам?

У розпал літа найбільший попит залишається на швачок (550 вакансій, максимальна зарплата – 20 тис. грн), слюсарів різного профілю (400 вільних робочих місць, найбільша винагорода – 20 тис. грн), водіїв автотранспортних засобів (340 пропозицій роботи, найвища зарплата – 60 тис. грн), кухарів (250 вільних місць праці, максимальна оплата праці – 21 тис. грн).

Окрім того, в області бракує:

  • 220 касирів торговельного залу (верхня межа пропонованого заробітку – 18 тис. грн),
  • 140 продавців продовольчих товарів (15 тис. грн),
  • 150 електромонтерів (15 тис. грн);
  • 130 офіціантів (18 тис. грн),
  • 110 поліцейських (25 тис. грн),
  • 100 інженерів різної спеціалізації (64 тис. грн)
  • 100 інспекторів (у тому числі пенітенціарної служби, 18 тис. грн)
  • 80 лікарів різного профілю (25 тис. грн),
  • 65 електрослюсарів (17 тис. грн),
  • 70 бухгалтерів (20 тис. грн).
  •  60 адміністраторів (25 тис. грн)

Щонайбільше на 25 тис. грн можуть розраховувати підсобні робітники (160 вакансій), на 22 тис. грн – вантажники (110 вакансій), на 9 тис. грн – двірники (140 вакансій). А до уваги вихователів, кухарів, малярів, електрозварників, прибиральників (виробничих або службових) приміщень – півсотні вакансій із зарплатою в діапазоні від мінімальної до 20 тис. грн.

Якщо ви шукаєте роботу, звертайтеся до підрозділів Львівського ОЦЗ (адреси – за посиланням https://bit.ly/459Fenf) та ознайомтеся із повним переліком вільних робочих місць і вакантних посад або перегляньте «Єдиний портал вакансій» за посиланням (https://jobportal.dcz.gov.ua/ ).

 

 

Ваучер на навчання: які професії та спеціальності обирають на Львівщині

 

Запровадження нових технологій, автоматизація і цифровізація виробничих процесів призводять до того, що професії та спеціальності, які ще вчора були на піку популярності, стають застарілими або вимагають від тих, хто їх здобув, нових, більш сучасних, знань, умінь чи навичок. Однак вихід є. І його пропонує служба зайнятості шляхом видачі ваучерів на навчання.

Завдяки цій програмі краяни віком понад 45 років, учасники бойових дій, звільнені зі служби військовослужбовці, внутрішні переселенці, особи з інвалідністю або позбавлені свободи внаслідок збройної агресії проти України мають змогу за кошти держави пройти перепідготовку, підготовку на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні за професією (спеціальністю) або підвищити кваліфікацію, щоб залишатися конкурентоспроможними на ринку праці і гарантовано мати роботу.

«На реалізацію програми ваучеризації у Львівській області передбачено 8800,0 тис. грн, з яких уже використано 2238,4 тис. грн, – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – У першому півріччі цього року ваучер отримала 561 особа, 425 з них виявили бажання підвищити рівень кваліфікації».

За його словами, ваучер видається лише один раз. Завдяки цьому документу особа може оплатити навчання вартістю до 26840 грн. Для цього необхідно подати до підрозділів обласної служби зайнятості заяву, паспорт, документ про освіту, реєстраційний номер облікової картки платника податків, трудову книжку або її дублікат. Особа самостійно обирає навчальний заклад з відповідною ліцензією, де бажає пройти вишкіл.

Серед 123 професій і спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер, жителі Львівщини наразі обрали 19. Більшість підвищувала кваліфікацію за такими напрямами як «психологія» – 165 осіб, «середня освіта (за предметними спеціалізаціями)» – 75, «соціальна робота» – 61, «медсестринство» – 45 осіб. А перепідготовка здійснювалася за професіями «верстатник деревообробних верстатів» (39 осіб), «водій навантажувача» (21), «швачка» (15), «кухар» (11 осіб) та ін.

Повна інформація щодо аспектів видачі ваучерів – на сайті Державного центру зайнятості (https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery). Консультації надаються у підрозділах ЛОЦЗ (https://bit.ly/459Fenf), на телеграм-каналі @DCZ_Lviv (https://t.me/DCZ_Lviv) або за телефоном 096 682 51 83.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано