Інформує Старосамбірське відділення ДФС у Львівській області

Дата: 09.12.2021 10:15
Кількість переглядів: 630

Фото без опису

Яким чином та за якими реквізитами бюджетного рахунку сплатити суму збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування?

 

Старосамбірська ДПІ повідомляє, що після подання платником «Звітної»/«Звітної нової»/«Уточнюючої» одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – Декларація) автоматично відкривається інтегрована картка платника за відповідною територією та в Електронному кабінеті (приватна частина) в розд. «Стан розрахунків з бюджетом» стає доступна інформація з відображенням реквізитів для сплати задекларованих сум збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – Збір) з можливим використанням однієї із наявних платіжних систем та/або згенерованого QR-коду за кодом платежу 11011100.

При скануванні QR-коду на смартфоні користувача автоматично відкривається мобільний застосунок банку зі сформованими реквізитами рахунків для сплати Збору.

У разі якщо платником була змінена адреса відповідно до «Звітної нової» або «Уточнюючої» Декларації платнику буде направлено повідомлення з оновленими реквізитами для сплати суми Збору.

В Електронному кабінеті забезпечено автоматичне заповнення платіжного доручення на підставі даних платника. РРО»), у підрозділі «Підготовка документів та реєстрація».

Чи є об’єктом одноразового (спеціального) добровільного декларування житловий будинок, який перебуває у спільній сумісній або спільній частковій власності кількох осіб?

 

Старосамбірська ДПІ повідомляє, що у разі якщо об’єкт нерухомого майна у вигляді житлового будинку, що належить фізичній особі на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходиться на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – Декларація) був одержаний (набутий) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, то такий об’єкт майна може бути об’єктом одноразового (спеціального) добровільного декларування.

При цьому фізична особа самостійно приймає рішення щодо визначення активів, які будуть зазначені нею у Декларації.

Зустріч з питань одноразового декларування в Старосамбірській ДПІ

 

В Старосамбірській ДПІ ГУ проведено робочу зустріч з платниками податків з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

Під час зустрічі платникам роз’яснено основні норми Закону  України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Надано  роз’яснення щодо термінів проведення декларування,  активів які підлягають декларуванню, суб’єктів які можуть скористатися декларуванням та про юридичні наслідки  неподання  одноразової (спеціальної) декларації тими особами,  хто має на це право тощо.

Присутніх проінформовано, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається безпосередньо декларантом до контролюючого органу виключно в електронній формі.

Працівниками надано відповіді на запитання платників та вручено відповідні листівки щодо особливостей одноразового (спеціального) добровільного декларування.

З 01 грудня 2021 року збільшено мінімальну заробітну плату : як це впливає на розмір податків та внесків для ФОП

 

Старосамбірська ДПІ, повідомляє, що з 01 грудня 2021 року в Україні  зросла мінімальна заробітна плата – це передбачено Законом України «Про Державний бюджет України  на 2021 рік».

Отже,  з 01 грудня   2021 року:

Мінімальна заробітна плата:  6500,0 грн.,

Мінімальний розмір страхового внеску:   1430,0 (6500,0 х 22%),

Максимальна сума страхового внеску: 21450,0 грн.: максимальна величина бази нарахування ЄСВ становить   15 розмірів мінімальної заробітної плати (6500,0 х 15 = 97500,0 грн.), звідси максимальна сума страхового внеску 21450,0 грн. (6500,0 х 15 х 22%). Тобто, це максимальна сума ЄСВ, яка сплачується за умови, що сума отриманого застрахованою особою доходу складе  97 500 грн. в місяць та більше.

Звертаємо увагу, що на розмір ставок єдиного податку для ФОП зміна мінімальної заробітної плати протягом року не впливає, оскільки:

  • для платників першої групи ставки єдиного податку  встановлюються у відсотках (фіксовані ставки) до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 01 січня податкового (звітного) року;
  • для платників другої групи ставки єдиного податку  встановлюються у відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року) – п.293.1 ст.293 ПКУ.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано