Інформує Старосамбірське відділення ДФС у Львівській області

Дата: 03.11.2021 11:15
Кількість переглядів: 758

Фото без опису

Ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування для валютних цінностей, розміщених в іноземних банках (фінансових установах), та прав грошової вимоги до нерезидентів України

 

Старосамбірська ДПІ  повідомляє, що згідно з п.п. 8.2 п. 8 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі - ПКУ) сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі - Збір) щодо задекларованих об’єктів визначається шляхом застосування до бази для нарахування Збору, визначеної згідно з п. 7 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, ставок:    

- 9 % валютних цінностей, розміщених на рахунках в іноземних банках або які зберігаються в іноземних фінансових установах, та щодо права грошової вимоги до нерезидентів України, визначених п.п. «а» п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні gоложення» ПКУ .

Відповідно до п.п. «а» п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування  можуть бути – валютні цінності (банківські метали, крім тих, що не розміщені на рахунках, національна валюта (гривня) та іноземна валюта, крім коштів у готівковій формі, та права грошової вимоги (у тому числі депозит (вклад), кошти, позичені третім особам за договором позики), оформлені у письмовій формі з юридичною особою або нотаріально посвідчені у разі виникнення права вимоги декларанта до іншої фізичної особи, що належать декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, у тому числі, але не виключно.

Як альтернативу платник податків може обрати ставку 11,5 %. із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно (абзац 5 п.п. 8.2 п. 8 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ).

Пр цьому, згідно з п. 19 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ тимчасово з 01 вересня 2021 року по 01 березня 2022 року ставка Збору, визначена п.п. 8.2 п. 8 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, застосовується у розмірі 7 %.  Як альтернативу платник податків може обрати ставку 9,5 % із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.

Порядок та терміни реєстрації ПРРО на «круглому столі» в Старосамбірській ДПІ

 

Вчора в Старосамбірській ДПІ відбувся «круглий стіл» за участі начальникаДПІ Дмитрука Віктора на тему «Порядок та терміни реєстрації ПРРО».

Дмитрук віктор відкрив засідання з інформацією, що для реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій складається заява про реєстрацію розрахункових операцій за ф. №1-ПРРО (J/F 1316602).

Реєстраційна заява  № 1-ПРРО подається в електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків засобами Електронного кабінету або засобами телекомунікацій. У разі відсутності підстав для відмови у реєстрації, ПРРО реєструється шляхом присвоєння програмним забезпеченням фіскального сервера ПРРО із внесенням даних до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій. Про реєстрацію ПРРО суб’єкту господарювання направляється інформація у другій квитанції із зазначенням присвоєного під час реєстрації фіскального номера ПРРО. Датою реєстрації ПРРО є дата формування фіскального номера ПРРО.

Фізичні особи – платники податків та юридичні особи зобов’язані подавати до контролюючих органів за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків засобами Електронного кабінету або засобами телекомунікацій .

Наприкінці заходу учасники мали можливість задати питання як з одноразового декларування, так і з новацій в застосуванні ПРРО .

На всі питання учасників «круглого столу» було надано ґрунтовні відповіді.

Переваги подання податкової звітності засобами електронних сервісів

 

Електронне звітування – це  зручний та сучасний формат спілкування з контролюючими органами. Основні переваги подачі звітності в електронному вигляді – мінімальна затрата часу на заповнення податкових бланків, подання звітності з будь-якого місця, де є доступ до мережі Інтернет, вибір зручного часу для звітування та гарантія перевірки на наявність арифметичних помилок. Також, подача звітності в електронному вигляді позбавляє ризиків зараження на COVID-19 при відвідуванні ЦОП ДПІ.

Для подання звітності в електронному вигляді платник може використовувати модернізований електронний сервіс «Електронний кабінет платника».

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС з використання електронного цифрового підпису  (ЕЦП) будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів.

У центрах обслуговування платників податків у  ДПІ організовано робоче місце, де платник самостійно, або за допомогою фахівця ЦОП  може подати  звітність в електронній формі через «Електронний кабінет». Платнику  на прикладі показують всі етапи роботи в  «Електронному кабінеті» - від отримання КЕП до надсилання звітності.

У ході спілкування платники отримують вичерпні відповіді на питання, які виникають при роботі в «Електронному кабінеті».

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано