Інформує Старосамбірське відділення ДФС у Львівській області

Дата: 21.10.2021 10:01
Кількість переглядів: 900

Фото без опису

Засідання «круглого столу» у Старосамбірській ДПІ

 

У Старосамбірській ДПІ днями проведено засідання «круглого столу» під час якого начальник Старосамбірської ДПІ Дмитрук Віктор поінформував учасників заходу  про законодавчі засади проведення одноразового добровільного декларування.

Під час спілкування Дмитрук Віктор повідомив, що 1 вересня 2021 року розпочалася кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб та наголосив, що подача одноразової добровільної декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. Декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування активів, з яких не сплачено податки.

Під час заходу особливу увагу було приділено алгоритму подання декларації, а також перевагам користування Електронним кабінетом платника, який забезпечує: допомогу при заповненні декларації; отримання інформації щодо заповнення; заповнення та надсилання декларації; відображення реквізитів для сплати та QR-коду; можливість сплати, скориставшись платіжними системами. 

Податківець наголосив, що приклади заповнення Декларації розміщено у банері «Одноразове добровільне декларування» на веб порталі Державної податкової служби України.

Засідання «круглого столу» пройшло в атмосфері взаєморозуміння та поваги і завершилася у форматі «запитання-відповіді».

 

В який термін необхідно сплатити суму недоплати збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування у разі подання декларантом уточнюючої декларації?

                                                                                         

 Старосамбірська ДПІ повідомляє, що відповідно до п. 12 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями у разі подання декларантом уточнюючої одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – Декларація), якщо сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – Збір), визначена в уточнюючій Декларації, є більшою за суму Збору, сплачену на підставі попередньо поданої Декларації, декларант, який подав відповідну декларацію, зобов’язаний сплатити суму недоплати Збору в розмірі такої різниці протягом 30 календарних днів з дати подання уточнюючої Декларації.

 

Коли потрібно подавати заяву за ф. № 1-ОПП?

 

      Старосамбірська  ДПІ повідомляє платників податків :

Платники податків – юридичні особи зобов’язані подати відомості стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського або податкового обліку у 10-денний строк з дня взяття на облік шляхом подання заяви за ф. № 1-ОПП) з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського або податкового обліку».

Взяття на облік за основним місцем обліку (внесення змін до облікових даних) платників податків-юридичних осіб та відокремлених підрозділів юридичних осіб, для яких законом установлені особливості їх державної реєстрації та які не включаються до ЄДР, здійснюється на підставі заяви за ф. № 1-ОПП.

 Юридичні особи та їх відокремлені підрозділи, відомості щодо яких містяться в ЄДР подають заяву за ф. № 1-ОПП до контролюючого органу за основним місцем обліку тільки в разі призначення або зміни головного бухгалтера (з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку»). Юридичні особи та їх відокремлені підрозділи, для яких законом установлені особливості їх державної реєстрації та які не включаються до ЄДР, подають заяву за ф. № 1-ОПП при взятті на облік в контролюючому органу, зміні облікових даних платника та у разі призначення (зміни) головного бухгалтера.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано